MENIU

Situație fără precedent. Bătrânii dau în judecată casele de pensii. Mii de dosare, calculate greșit

Foto arhivă Inquam

Este situație fără precedent în țară. Bătrânii au apelat la justiție pentru recalcularea pensiilor. Mii de oameni care se consideră nedreptățiți de Casele Județene de Pensii își caută dreptatea la instanțe. De exemplu, Casa de Pensii Argeş are 4.000 de dosare în instanță. Oamenii sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor. O situație asemănătoare are loc și la Casa de Pensii Vâlcea. 75% din cazurile judecate la Tribunalul din Pitești sunt ale vârstnicilor nemulțumiți de pensia infimă pe care o au după zeci de ani de muncă. Iar o situație asemănătoare are loc și la Casa de Pensii Vâlcea. 

Este situație fără precedent în țară. Mii de bătrâni au apelat la justiție pentru recalcularea pensiilor. 75% din cazurile judecate la Tribunalul din Pitești sunt ale vârstnicilor nemulțumiți de pensia infimă pe care o au după zeci de ani de muncă. Iar o situație asemănătoare are loc și la Casa de Pensii Vâlcea. 

Doar Casa de Pensii Argeș are 4 mii de dosare în instanță. Bătrânii sunt nemulțumiți de recalcularea pensiilor. Iar o situație asemănătoare are loc și la Vâlcea. Oamenii sunt disperați.

Situația de la Casa de Pensii din Argeș a creat noi tensiuni în coaliția de guvernare. Alina Gorghiu dă vina pe ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Mii de pensionari își consumă banii și nervii pentru a se lupta pur și simplu pentru drepturile lor legale.(..) Ministerul Muncii trebuie să își facă treaba! Nu se mai pot ascunde decidenții de realitatea de la Argeș. S-a ajuns ca 75% din dosarele pe care le judecă Secția Civilă a Curții de Apel Pitești să fie cele ale oamenilor care dau în judecată Casa de Pensii Argeș. În 2021 ei au avut 1,1 milioane lei de recuperat cheltuieli de judecată!, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook. 

Mai multe articole despre:
casa de pensii pensii pensionari judecata