MENIU

Sfidare post-mortem. Bătrâna acuzată de corupție pentru 10 ouă, achitată după ce murit

Femeia din Cluj care în anul 2014 a fost săltată de mascați din locuința sa sub acuzația că a dat mită zece ouă unui judecător a fost achitată post mortem de Curtea de Apel Cluj. Femeia a murit la doi ani după incident pe fondul stresului acumulat, după ce a fost plimbată prin tribunale în repetate rânduri. 

Curtea de Apel Cluj a pronunțat sentința în dosarul de corupție, în care Maria Cociorvan a fost trimisă în judecată pentru faptul că ar fi dat unui judecător mită zece ouă. Instanța a achitat-o post-mortem.


Pe lângă asta, și fostul judecător care ar fi primit mita a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. El a mai fost acuzat că a primit iniţial produse alimentare, iar, ulterior suma de 1.000 euro în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă un judecător pentru ca acesta să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care fiul femeii era implicat.


Totul s-a întâmplat în anul 2014, când cazul doamnei Maria Cociorvan a revoltat întreaga țară și a fost intens mediatizat. Femeia, atunci în vârstă de 72 de ani, a fost luată pe sus de mascați direct din locuința ei din satul Iaslovăț, județul Cluj și dusă la DNA București.


Bătrâna a murit doi ani mai târziu, în anul 2016, din cauza stresului emoțional la care a fost supusă, ca urmare a deselor chemări la anchetă.


Pe lângă Maria Cociorvan, achitată post mortem, Curtea de Apel Cluj a dispus ca toate celelalte persoane din dosar, 16 la număr, să fie achitate. 

Mai multe articole despre:
batrana achitata spaga oua Maria Cociorvan dna