MENIU

PROTEST de proporții, în Justiție. Grefierii au oprit lucrul. Șeful DIICOT: "Sper că rațiunea va învinge!"

Protest de proporții în Justiție! Mii de grefieri din toată țara și peste 100 de judecători de la Tribunalul București au oprit, miercuri, lucrul, nemulțumiți că ar putea rămâne fără pensii speciale. Protestele au avut loc exact în momentele în care, în plenul Camerei Deputaților, se dădea votul final pe eliminarea pensiilor speciale din sistemul judiciar. S-au ales, însă, cu o amânare. Revendicările rămân valabile, spun la unison magistrații și personalul auxiliar din justiție. 

Birourile au rămas goale și ședințele din instanță au fost suspendate, după ce grefierii au ales să iasă în stradă nemulțumiți că ar putea rămâne fără pensiile speciale. 

Bogdan Licu, procurorul-șef al DIICOT, a spus că este solidar cu grefierii și susține ca pensiile acestora să fie menținute în continuare. "Sper că rațiunea va învinge", a spus Licu.

În tot acest timp, ministrul Justiției făcea apel la calm.

"Deja este programată, de doua-trei zile, o intalnire cu grefierii, vineri, la Ministerul Justitiei. Vom fi deschisi spre dialog intotdeauna", a spus Cătălin Predoiu.

Proteste spontane au avut loc și în țară. Oamenii au ieșit pe scările instanțelor cu mesaje pentru parlamentari. La protestul grefierilor s-au alăturat și judecătorii. 

Protestul din Justiție a fost dezamorsat, pentru moment. Votul privind eliminarea pensiilor speciale s-a amânat pentru anul viitor. 

Mai multe articole despre:
protest justitie protest grefieri