MENIU

Procesul trezorierului PSD, reluat la Înalta Curte! Mircea Drăghici este acuzat că a folosit banii partidului în scopuri personale

Se reia procesul în dosarul de corupție al trezorierului PSD Mircea Drăghici, la Curtea Supremă. Asta după ce ultimele termene programate în instanță au fost amânate pe timpul stării de urgență. Astăzi are putea fi audiați primii martori. Mircea Drăghici este acuzat că a folosit banii partidului, primiți de la stat, în scopuri personale. 

Dosarul de corupție al fostului trezorier al PSD Mircea Drăghici, acuzat de DNA de fapte de corupție în legătură cu scurgerea unor fonduri din bani publici ai partidului se află pe masa instanței de la ÎCCJ, joi.

Complet de trei judecători care vor da o soluție în acest caz este format din Aida Popa, Ionuț Matei și Horia Șelaru.

La unul dintre termene, Mircea  Drăghici a fost întrebat dacă dorește ca dosarul său să se judece în procedură simplificată, respectiv să admită acuzațiile DNA așa cum au fost formulate și să se bucure de o reducere substanțială a pedepsei, sau pe procedura comună, iar acesta a refuzat, spunând că este nevinovat.

„Eu sunt nevinovat deci doresc să mă judec în procedura normală”, a spus Mircea Drăghici în fața judecătorilor.

În continuare judecătorii ICCJ i-au explicat lui Drăghici care e acuzația concretă a procurorului, respectiv că a folosit 380.000 de euro bani primiți de partid din bugetul de stat pentru a plăti  în scop pur privat o locuință, conform stiripesurse.ro.

„Am înțeles tot onorată instanță. Doresc sa dau declarație, dar după audierea martorilor, dacă acest lucru este posibil”, a spus deputatul PSD.

Mai multe articole despre:
mircea drăghici delapidare