MENIU

Preotul Visarion Alexa, acuzat de agresiune sexuală - DECIZIA Arhiepiscopiei Bucureștilor

Părintele Visarion Alexa a contestat decizia judecătorilor în urma căruia a fost plasat sub control judiciar în dosarul în care este acuzat de agresiune sexuală. Mulți enoriași s-au declarat șocați de acuzațiile care i se aduc preotului și spun că nu cred că sunt adevărate. Între timp, Arhiepiscopia Bucureștilor a transmis că va deschide o anchetă, iar preotul nu mai are voie să slujească.

Avocata preotului Visarion Alexa, care a fost acuzat de agresiune sexuală, susține că între clientul său și presupusa victimă era o relație de prietenie, iar incidentul s-ar fi petrecut în aprilie, și nu în biserică. Victima a depus plângerea la poliție în iulie, în ultima zi când putea face acest demers.

"A existat o relație de prietenie de aproximativ 2 ani, deci relația de duhovnic a fost dublată de o relație de prietenie. Partea vătămată recunoaște acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua, cu părintele. Și în această, să zic așa, relație, pe fondul acelei prietenii și abordări personale, a intervenit și acest eveniment, incident, din aprilie 2022", a declarat avocata preotului.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a reacționat la aceste informații spunând că nu cunoaște amănunte, dar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe, la rândul ei, o anchetă independentă. El a spus că vestea este una „absolut șocantă”. 

„Dacă acuzațiile aduse preotului menționat vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericești în cadrul Consistoriului bisericesc”, a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. 

„Imediat ce Arhiepiscopia Bucureștilor a aflat de acuzația față de părintele Visarion Alexa s-au început demersurile de anchetă internă în acest caz. Pe toată perioada anchetei, Părintele Visarion va fi suspendat din slujirea clericală. Nădăjduim să fie o simplă acuzație, o neînțelegere, fără a avea un fundament real”, a anunțat, la rândul său, preotul Ștefan Zară, consilier cultural și pentru comunicații media al Arhiepiscopiei Bucureștilor.