MENIU

Instanța a decis: AREST LA DOMICILIU pentru polițiștii șpăgari! Cei doi au fost audiați la DNA mai bine de 3 ore

Polițiști spăgari/ Captură video

Procurorii au decis măsura arestului la domiciliu în cazul polițiștii șpăgari de la Rutieră. Decizia a fost luată vineri seara, la finalul unei zile extrem de încărcate pentru cei doi polițiști certați cu legea, mai exact după ore întregi de audieri la DNA. Potrivit surselor din anchetă citate de Realitatea PLUS, cei doi ofițeri de poliție ar fi vânat doar mașini de lux, oprind în trafic inclusiv persoane publice, precum Mircea Geoană și Gigi Becali. 

Decizia instanței de vineri seara nu este însă una definitivă. Cel mai probabil, DNA o va contesta. 

După mai bine de trei ore de audieri, polițiștii au ieșit din sediul DNA cu fața acoperită, refuzând să răspundă la întrebările jurnaliștilor. 

Polițiștii au fost escortați la Tribunalul din Capitală, acolo unde sunt analizate probele de către specialițști. Mai bine de tri ore au stat aceștia la sediul DNA, unde au fost organizate audieri. Și în cursul zilei de ieri au fost orezentați în fața procurorilor și au răspuns la întrebări timp de mai multe ore. 

Polițiști, prinși în flagrant când luau mită - opreau doar mașini de lux. Printre șoferi, Becali și Geoană

Cei doi polițiști ar fi luat mită de la cel puţin 23 de şoferi. Potrivit anchetatorilor, poliţiştii acţionau în zone centrale ale Capitalei, precum Dorobanţi, Primăverii, Piaţa Romană, sau în apropierea unor cluburi. Aşteptau acolo şoferi cu maşini de lux, pe care mai apoi îi opreau în trafic.

Cei doi polițiști au ajuns la audieri după ce au fost prinși în flagrant în timp ce acționau în zona Dorobanți. Agenţii rutieri au fost filmați când au oprit un cetățean turc aflat la volanul unui bolid. Cel mai probabil, după ce au negociat cu acesta o sumă de bani ca să nu-l sancţioneze, șoferul turc le oferă celor doi 1.500 de lei. A fost momentul în care cei trei au fost săltați de oamenii legii.

Flagrantul vine după câteva luni de filaj. În funcţie de cât de luxoase erau maşinile, dar și în funcție de regulile încălcate de şoferi, cei doi agenți cereau între 1.500 şi 4.000 de lei șpagă. Gigi Becali sau secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, ar fi fost şi ei opriţi de cei doi agenţi. Însă, acestora nu li s-ar fi cerut bani. 

 

Mai multe articole despre:
polițiști polițiști spagari audieri dna