MENIU

Metoda inedită prin care un șofer a fost la un pas să treacă prin vamă cu țigări de contrabandă

Contrabandiștii de țigări se adaptează la realitățile zilei. Foto/Poliție

Ingeniozitatea contrabandiștilor de țigări pare să nu aibă limite. Un șofer de autocar a fost prins de polițiștii din vamă cu ţigări de contrabandă ascunse în sistemul de ventilaţie al vehiculului.

Pe 29 octombrie, în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - ITPF Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, conducând un autocar, cursă regulată pe ruta Chişinău-Iaşi, un bărbat cu cetăţenie română şi moldovenească, în vârstă de 33 de ani.

Pentru valorificarea unor date şi informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi, colegii noştri au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în sistemul de ventilaţie al autocarului, cantitatea totală de 6.220 de ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor, iar bărbatul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 10.000 de lei.