MENIU

Marius Buga, unul dintre cei mai cunoscuți reporteri din România, REȚINUT. Bărbatul ar fi abuzat sexual un copil dintr-un centru de plasament

Jurnalistul Marius Buga (42 de ani), corespondentul Pro TV în Dâmbovița și unul dintre cei mai vechi colaboratori ai televiziunii, este cercetat de procurori într-un dosar ce vizează acte sexuale cu un minor. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Marius Buga a fost adus marți, 7 februarie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru audieri.

Potrivit unor surse judiciare citate de adevarul.ro, dosarul a fost deschis în urmă cu câteva zile. 

Un minor era audiat la Poliția Târgoviște într-o altă speță numai că, pe parcursul audierilor, băiatul, care are sub 16 ani, le-a dezvăluit polițiștilor că a întreținut relații sexuale cu jurnalistul Marius Buga.

De la Poliție, dosarul a ajuns în scurt timp la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște. 

La domiciliul bărbatului s-au efectuat percheziții.

„La Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște s-a înregistrat un dosar penal în care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană de sex masculin sub aspectul săvârșirii infracțiunii de act sexual cu un minor, prev. de art. 220 alin. 1 și 4 lit. c din Codul Penal. Facem mențiunea că, la acest moment al anchetei, nu pot fi făcute alte precizări, urmând ca imediat ce stadiul cercetărilor va permite să fie emis un comunicat”, se precizează în comunicatul oficial transmis de Parchet.