MENIU

Managerul de spital din Constanța demis după un incendiu soldat cu 7 morți, câștig de cauză în instanță. Va primi despăgubiri

Dr. Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în urma căruia au murit 7 oameni, a câștigat în primă instanță procesul pe care l-a intentat împotriva deciziei primăriei de a o îndepărta din funcție. Într-o replică pentru presa locală, medicul a afirmat că cei care au murit nu mai putea fi salvați.

Dr. Stela Halichidis, managerul demis după incendiul de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, a câștigat în primă instanță procesul intentat Primarului Municipiului Constanța, după demitere, potrivit Ziua de Constanța.
 

Instanța a anulat dispoziția primarului privind încetarea contractului său de management și a obligat primarul la plata unor despăgubiri către Stela Halichidis.
 

Potrivit minutei deciziei Tribunalului, "obligă pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI CONSTANTA la plata către reclamantă a unor despăgubiri echivalente cu drepturile băneşti cuvenite reclamantei, în temeiul Contractului de management nr. 94762/08.06.2018, în perioada 07.10.2021-07.06.2022. Admite cererea şi obligă pârâţii la plata către reclamantă a sumei totale de 3.920 lei cu titlu de cheltuieli de judecată constând în 350 lei taxă judiciară de timbru şi 3.570 lei onorariu avocaţial. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare".
 

Contactată telefonic, dr. Stela Halichidis a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că vrea doar să se facă dreptate, nedorind să adauge alte comentarii:

„Eu vreau doar să se facă dreptate, căci nu am greșit cu nimic! Noi am salvat mii de oameni în incendiul acela. Ce nu s-a salvat nu se putea salva“, a spus dr. Halichidis.