MENIU

Nicio reacție în ancheta scandalului dintre Daniel Horodniceanu și polițiștii care l-au oprit în trafic

Daniel Horodniceanu (captură video)

Este liniște în ancheta deschisă de Inspecția Judiciară în cazul fostului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu. La mai bine de o săptămână de când actualul vicepreședinte al CSM a umilit 2 polițiști, nicio autoritate nu a mai transmis vreo reacție sau vreun răspuns la întrebările jurnaliștilor. Astăzi, Daniel Horodniceanu ar trebui să conducă ședința secției pentru procurori de la CSM. 

Mai mult, la ultimele ședințe la care a participat, fostul șef al DIICOT a intrat pe ușa din spate a instituției, pentru a evita să fie văzut.

 

După ce filmarea discuției cel puțin neprofesioniste pe care procurorul a purtat-o cu 2 polițiști care l-au oprit în trafic a ajuns în spațiul public și a generat un scandal uriaș, Inspecția Judiciară s-a autosesizat, dar nu s-a grăbit să ia vreo decizie, având un termenul de 45 de zile.

 

Pe de altă parte, raportul anchetei interne făcute de IPJ Iași a stabilit că cei 2 agenți nu au nicio responsabilitate. Episodul a fost într-adevăr filmat cu telefonul personal al unui dintre agenți și nu cu body-cam-ul, însă numai pentru a se asigura că lucrurile nu degenerează. 

 

Potrivit unor surse, înaintea dialogului în timupl căruia fostul șef al DIICOT a avut un ton provocator și chiar jignitor la adresa polițiștilor, Horodniceanu chiar ar fi lovit cu mâna mașina oamenilor legii.