MENIU

Judecătoarea care primea mită de la interlopi, eliberată - faptele s-au prescris. Banii, livrați de o vrăjitoare

O judecătoare condamnată la închisoare pentru că lua mită de la interlopi a fost eliberată de magistrați după prescrierea faptelor. Intermediarul ilegalităților dintre cele două părți era o vrăjitoare, apropiată a judecătoarei Elena Burlan. În plus, după eliberare, inculpata va primi salariile restante, dar și o pensie specială. 

Magistrații au decis încetarea procesului penal împotriva judecătoarel Elena Burlan , pentru că faptele s-au prescris. Inițial primise o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare pentru fapte de corupție. Mai exact, potrivit procurorilor DNA, judecătoarea ar fi luat mită în valoare de 63.000 de euro de la membri a două clanuri interlope.

Judecătoarea a fost suspendată din funcție în 2018, însă acum, după ce faptele s-au prescris, va primi toate salariile restante, dar și pensie specială.

În anul 2009, Elena Burlan-Puşcaş a fost trimisă în judecată de DNA, atunci când membri ai clanului Vică din Chitila erau acuzaţi de săvârşirea unor infracţiuni cu violenţă.

Judecatoarea Elena Burlan puscas ar fi acceptat sa primeasca suma de nu mai putin de 10.000 de euro pentru a inlocui masura arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu si in acelasi timp ar mai fi primit si suma de 30,000 de euro pentru a pronunta o masura mai blanda, adica o condamnare cu suspendare pentru cei 9 inculpati din dosar.

Totodată, în vara anului 2010, inculpata ar fi avut pe rol un alt dosar în care ar fi luat mită de 23.000 de euro de la interlopi acuzați de omor calificat. Mai mult, pentru unul dintre inculpați, judecătoarea ar fi pronunțat o pedeapsă cu executare, deoarece tatăl minorului nu ar fi plătit suma cerută de magistrată. 

Mai multe articole despre:
elena burlan judecatoare mita prescriptie