MENIU

Fosta șefă a unei direcții pentru Cultură, pusă la muncă în folosul comunității

Magdalena Tiță, fosta șefă a Direcției pentru Cultură Constanța, a fost condamnată pentru mită și obligată la muncă în folosul comunității. Femeia a scăpat cu o pedeapsă mai blândă pentru că și-a recunoscut vinovăția.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis vineri, 15 septembrie 2023, acordul de recunoastere a vinovătiei încheiat între DNA Constanta și Magdalena Tiță, fost director executiv al Direcției Județene pentru Cultură Constanța, scrie Ziua de Constanța.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, tribunalul a dispus condamnarea Magdalena Tiță, la pedeapsa de 1 an si 6 luni închisoare cu suspendare, pentru săvârsirea infractiunii de luare de mită.

De asemenea, fosta directoare trebuie să facă 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității la Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Agenția Județeană de Ocupare și Formare Constanța.. 

De asemeea, fosta directoare nu poate ocupa, timp de 2 ani, o functie care implică exercitiul autoritătii de stat, de a fi ales în autoritătile publice si de a fi functionar în cadrul Ministerului Culturii.