MENIU

Eliberare Elena Udrea: fostul ministru află pe 29 iunie dacă va scăpa de condamnarea la 6 ani de închisoare în Gala Bute

Elena Udrea

Elena Udrea află pe 29 iunie dacă îi va fi suspendată pedeapsa de 6 ani de închisoare pe care o execută la penitenciarul Târgșor, după ce instanța a amânat pronunțarea astăzi. Fostul ministru le-a cerut magistraților de la Instanța Supremă eliberarea până când se va judeca ultima cale extraordinară de atac pe care o mai are la dispoziție.

Elena Udrea a fost prezentată, luni, în fața a cinci judecători care dezbat recursul în casație declarat de fosta șefă a Ministerului Turismului în Dosarul „Gala Bute”, în care a fost condamnată la o pedeapsă de 6 ani. Magistrații au amânat decizia pentru data de 22 iunie.

Elena Udrea a făcut recurs la decizia judecătorilor, un pas prin care speră să scape de condamnare în dosarul Gala Bute.

Avocații Elenei Udrea au cerut suspendarea efectelor deciziei definitive în dosarul Gala Bute, cu consecința eliberării temporare a clientei lor, fie transmiterea unor întrebări preliminare Curții de Justiției a Uniunii Europene.

Elena Udrea a fost dusă, pe 16 iunie, la Penitenciarul de Femei Târgşor, unde va ispăşi o condamnare de şase ani de închisoare, primită în dosarul "Gala Bute". Ea a fost adusă în România pe la Vama Giurgiu, de unde a fost transportată de lucrătorii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) la unitatea de detenţie.

Predarea fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului s-a făcut la Vama Giurgiu, după 5 zile de la decizia magistraților bulgari, de extrădare. 

Mai multe articole despre:
elena udrea gala bute decizie eliberare