MENIU

După un an de zile, poliția l-a prins pe spărgătorul de bancomate. El este autorul loviturilor de la bănci din București și Brăila

Polițiștii din Capitală au prins un suspect în cazul bancomatului aruncat în aer anul trecut în sectorul 3. Este vorba de un bărbat de 37 de ani, care, potrivit polițiștilor, ar fi implicat într-un eveniment similar în Brăila.

Potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, polițiștii au făcut joi cinci percheziţii domiciliare, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Perchezițiile au avut loc după ce miercuri poliţiştii au oprit în trafic o mașină, la volanul căreia se afla un bărbat de 37 de ani, persoană cu dublă cetăţenie, principal suspect în cazul bancomatului aruncat în aer în sectorul 3. În mașină au fost găsite și confiscate mai multe telefoane mobile, o stație de emisie recepție, cagule, măști, spray iritant-lacrimogen, mănuși de diferite tipuri și articole vestimentare. 

Bărbatul de 37 de ani este bănuit că în 20 mai, în jurul orei 4.00, împreună cu o altă persoană ce urmează a fi identificată, având fețele acoperite, au aruncat în aer un bancomat amplasat în incinta unei agenții BCR, situată în București, Bld. Theodor Pallady, sector 3. 

În urma detonării s-a produs o deflagrație din care a rezultat distrugerea ATM-ului, a sediului agenției precum și a bunurilor din interiorul acesteia, bărbaţii pătrunzând în sediul agenţiei, în spaţiul neaccesibil publicului de unde au fost sustrase sume de bani, mijloacele folosite fiind de natură să pună în pericol alte persoane ori bunuri. Valoarea totală a prejudiciului, incluzând şi pagubele aduse agenției în urma exploziei, este de aproximativ 800.000 lei.

„Bărbatul este cercetat în mai multe cazuri, respectiv două furturi din bancomate prin explozie, acesta cel din data de 20 mai 2019, pe bulevardul Theodor Pallady, cunoscut opiniei publice ca bancomatul aruncat în aer în Sectorul 3, un alt caz este cel din judeţul Brăila unde, de asemenea, un bancomat a fost aruncat în aer. În ambele situaţii ar fi folosit o materie explozivă generic denumită pizza slide, cu ajutorul căreia, cu intenţia de a sustrage sumele de bani aflate în interior, a provocat explozia ATM-urilor, dar şi distrugeri şi degradări ale sediilor unităţilor bancare”, a explicat directorul general al Poliţiei Capitalei, comisarul şef Bogdan Berechet.
 

De asemenea, suspectul este bănuit că în 17 noiembrie 2018, împreună cu alte două persoane, ce urmează a fi identificate, având fețele acoperite, au pătruns în locuința unor persoane, într-un sat din judeţul Călărași, unde prin exercitarea de violențe, i-au imobilizat și au furat bani şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului cauzat fiind în sumă de 65.000 lei. Când au părăsit locuința, bărbaţii ar fi lăsat persoanele vătămate legate cu cătușe. 

Comisarul şef a menţionat că bărbatul mai este cercetat pentru furtul a trei autoturisme şi pentru lipsire de libertate şi tâlhărie calificată. 
 
„Suspectul mai este cercetat şi pentru furtul a trei autoturisme de lux ce au fost folosite în cazul furturilor din bancomate. Un alt caz este cel din judeţul Călăraşi, tâlhărie calificată şi lipsire de libertate în mod ilegal, când ar fi pătruns în locuinţa unei familii şi prin violenţă ar fi sustras de la aceştia bani şi bijuterii. În momentul părăsirii locuinţei, persoanele vătămate au fost lăsate legate cu cătuşe. Până la acest moment prejudiciul total cauzat este de peste 1 milion de lei. Cel în cauză a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi identificării tuturor persoanelor implicate, existând indicii cu privire la comiterea mai multe infracţiuni cu acelaşi mod de operare şi pe teritoriul altor state”, a mai afirmat comisarul şef Bogdan Berechet.
 
Mai multe articole despre:
bcr pallady spargere bancomat politia