MENIU

Dragoș Săvulescu, milionarul fugar, căutat de autoritățile române, a scăpat de brațul legii în Italia

Milionarul fugar Dragoș Săvulescu scapă de închisoare. Judecătorii din Italia, unde s-a refugiat afaceristul, au refuzat să îl trimită în România, să-și execute pedeapsa.

Mai mult decât atât, magistrații din peninsulă au suspendat pedeapsa primită de Săvulescu în țara noastră. El a fost găsit vinovat și condamnat la cinci ani de detenție în celebrul dosar al retrocedărilor ilegale de la malul mării. 

Milionarul Dragoș Săvulescu, care a cochetat și cu actoria, și-a jucat atât de bine rolul, încât a convins justiția italiană să-l scape de închisoare. 

Omul de afaceri Dragoş Săvulescu, fost finanţator al clubului Dinamo, are o condamnare de 5 ani şi 6 luni închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanţa. Pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare de către Curtea de Apel Bucureşti, fiind localizat în Italia.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a spus că autorităţile italiene (Curtea de Apel Napoli) au respins executarea mandatului european de arestare, au recunoscut sentinţa emisă de instanţa română şi au dispus executarea pedepsei în Italia. Totodată, instanţa italiană a dispus suspendarea executării pedepsei.

„Nu îmi ascund dezamăgirea faţă de un astfel de verdict. În general, sunt foarte rezervat să comentez dosare şi soluţii pronunţate în instanţă din motive pe care nu vreau să le dezvolt, dar Italia e ceva mai departe. Mă îndoiesc că o declaraţie de-a mea ar putea să fie interpretată ca o presiune asupra Justiţiei italiene, dar poate aude ministrul italian de Justiţie. Suntem extrem de dezamăgiţi de o astfel de dezlegare a cererii de extrădare adresată de Curtea de Apel Bucureşti”, a spus Predoiu.

„Acest Minister al „Justiției” nu dorește ca oamenii fugăriți de „justiție” din România să afle despre succesul meu aici și să cunoască faptul că își pot găsi dreptatea în afara țării, departe de Sistemul de „justiție” injust și criminal care guvernează „justiția” română!”,  a scris Săvulescu pe Facebook în urmă cu câteva zile, supărat că ministerul din România nu anunțase, până atunci, decizia italienilor. 

În ianuarie, fostul șef de la Dinamo s-a predat în Napoli, însă a fost eliberat fără să fie trimis acasă.
„Când alții erau liberi, noi eram închiși, acum noi suntem liberi și alții sunt închiși”, a scris atunci lângă un videoclip postat pe net iubita lui Săvulescu. 

 

Mai multe articole despre:
dragos savulescu dosar penal extradare