MENIU

Dosarul Rompetrol 2, clasat de DIICOT

Decizie bombă în dosarul Rompetrol 2! Instanța a ridicat majoritatea sechestrelor puse pe activele companiilor din grup. Acuzațiile penale au fost retrase. 

“Societatilor KMG International NV („KMGI”), Oilfield Exploration Business Solutions SA și Rompetrol Rafinare SA, le-a fost comunicata la data de 9 Decembrie 2019 Ordonanta DIICOT emisa la data de 5 Decembrie 2019 in Dosarul penal nr. 225/D/P/2006. Prin aceasta Ordonanta au fost clasate acuzatiile penale si au fost ridicate majoritatea masurilor asiguratorii impuse anterior de DIICOT prin Ordonantele din 6 Mai 2016, astfel cum au fost reconfigurate prin Ordonanta din 18 aprilie 2018.

Prin Ordonanta din 5 decembrie 2019, o masura asiguratorie provizorie a fost mentinuta pentru o perioada limitata de timp de 30 zile asupra a patru (4) instalatii ale Rompetrol Rafinare pana la concurenta sumei de aproximativ 106 milioane USD. Precizam ca aceasta masura provizorie asupra celor 4 instalatii nu afecteaza in niciun fel activitățile Rafinăriei Petromidia și a stațiilor de carburanți Rompetrol”, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București


Mai multe articole despre:
Dosarul Rompetrol 2