MENIU

Directorul din Ministerul Proiectelor Europene care ar fi vândut subiectele la un concurs de angajare, trimis in judecată

Dragoș Iorga ar fi cerut si favoruri sexuale, dacă nu primea bani

Un director din Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, acuzat că ar fi vândut rezolvările subiectelor pentru un examen de angajare,  a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

În schimb, cele două persoane care urmau să se angajeze în cadrul unui proiect derulat de MIPE urmau să îi dea lunar câte 1.500 de lei, până la finalizarea proiectului.

 

Reprezentanţii DNA au anunţat că procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a lui Dragoş Adrian Iorga, la data faptelor director al Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman - Regiunea Bucureşti-Ilfov (instituţie aflată în subordinea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene).

El este acuzat de comiterea infracţiunilor de luare de mită (două fapte ambele în formă continuată) şi folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte).

Cum își forța colegele directorul șpăgar de la MIPE să-i dea bani din salariu. Obținea "abonamente sexuale discrete"

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

De asemenea, procurorii au mai solicitat instanţei de judecată să dispună confiscarea extinsă asupra sumelor de 10.000 dolari, 11.000 euro, 174.600 lei, cât şi a cantităţii de 62,5 g lingouri din metal galben, ce pare a fi aur, ridicate de la Dragoş Adrian Iorga.