MENIU

A fost prins deținutul evadat din Penitenciarul Timișoara: poliția, în stare de alertă maximă. De ce fusese aruncat în spatele gratiilor 

Evadare ca în filme din închisoare! Un deţinut în vârstă de 25 de ani, din Penitenciarul Timişoara, condamnat definitiv la doi ani pentru furt calificat, a părăsit locul de muncă Dietrich Honold, din municipiul reşedinţă. După mai multe ore de căutare, bărbatul a fost prins de polițiști. 

Un deținut a evadat, marți, din Penitenciarul Timișoara.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Ramona Bană, a declarat, marţi, că dispariţia evadatului Sava Tiberiu Flavius a fost semnalată după miezul nopţii de luni spre marţi.

„Deţinutul Sava Tiberiu Flavius care, astăzi, 27.06.2023, a părăsit punctul de lucru exterior Dietrich Honold, a fost identificat şi capturat, în jurul orei 10.47, pe raza localităţii Remetea Mare de către o echipă de căutare constituită din poliţişti de penitenciare, angajaţi ai Penitenciarului Timişoara în colaborare cu angajaţii din structurile de apărare naţională”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Ramona Bană.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara.

„De asemenea, pentru deţinut se va declanşa procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, se vor dispune măsurile legale. Având în vedere că fapta săvârşită este asimilată evadării, reiterăm că aceasta se pedepseşte conform prevederilor art. 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani”, a mai transmis Penitenciarul Timișoara.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice, respectiv blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră.

Părăsirea fără autorizare a locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte cu închisoare de la şase luni la trei ani.

Pentru orice informaţie cu privire la persoana în cauză, se poate apela numărul unic de urgenţă 112 sau Penitenciarul Timişoara, la numărul de telefon: 0256/200030, 0752.090.228.