MENIU

Denunțătorul Elenei Udrea, ani grei de închisoare. Pedeapsă mai aspră decât fostul ministru

Pedeapsă aspră pentru unul dintre denunțătorii Elenei Udrea. Gheorghe Deaconeasa, fost șef de ocol silvic în județul Vâlcea, a fost condamnat definitiv de magistrații de la Curtea de Apel Pitești la 12 ani de închisoare în dosarul în care a fost acuzat că a falsificat actele pentru a putea retroceda terenurile forestiere din trei munți. 

Deaconeasa a fost trimis în judecată de procurorii DNA în 2014, alături de doi oameni de afaceri, primind condamnări cu executare de la magistrații vâlceni și argeșeni. De data aceasta, fostul șef al Ocolului Silvic a încercat ultima cale legală pentru a scăpa de închisoare: contestația în anulare, dar judecătorii de la Curtea de Apel Pitești au decis să îi respingă cererile, potrivit Obiectiv de Argeș.

În perioada în care era șef al Ocolului Silvic Voineasa din cadrul Direcției Silvice Vâlcea, oamenii de afaceri, ajutați de Deaconeasa, au identificate terenuri forestiere al căror beneficiar ar fi trebuit să fie Statul român (atât în mod direct cât și în calitate de acționar al unor societăți cu capital integral sau majoritar de stat).

Apoi, inducând în eroare o serie de funcționari, au reușit să deposedeze statul român, în mod fraudulos, de terenuri cu vegetație forestieră pe care, în scurt timp, le-au și înstrăinat către alte persoane.

 

În urmă cu 10 ani, Deaconeasa a dezvăluit, la un post TV, cum a fost şantajat de PDL prin instituţiile statului şi a fost la un pas de a intra în puşcărie, după ce a cazut in dizgratia Elenei Udrea. Fostul director, care, prin familia lui, deţine peste 100 de hectare de teren, a povestit că ar fi fost "sfătuit" să doneze 22 de hectare pentru construcţia unei pârtii de schi în zona Vidra.

Mai multe articole despre:
elena udrea inchisoare dennuntator pitesti arges