MENIU

De ce i-au dat judecătorii pedeapsă cu suspendare lui "Firicel" din Las Fiebinți. E familist, are studii

Actorul Toma Cuzin

Actorul Toma Cuzin, cunoscut drept "Firicel“ din Las Fierbinți, a primit o condamnare blândă după ce a fost prins in timp ce conducea fără carnet și sub influența unor substanțe interzise, pentru că judecătorii au luat în calcul nivelul de educație, vârsta, dar și situația familiala şi socială.

Judecătoria Sectorul 3 Bucureşti a publicat motivarea sentinței. 

Astfel, "inculpatul este o persoană în vârstă de 45 de ani, necunoscută cu antecedente penale, tată a doi copii minori, absolvent de studii superioare, de profesie – actor, angajat în cadrul Teatrului Mic, inculpatul având diverse roluri în numeroase spectacole de teatru şi filme, colaborând cu mari regizori ai teatrului românesc, fiind invitat la majoritatea festivalurilor naţionale şi internaţioanle de teatru şi fiind premiat şi nominalizat la festivalurile mari de film“, potrivit motivării, citată de Ziua de Constanța.

 
Magistrații au șinut cont și de proiectele sociale în care este implicat actorul „Inculpatul este implicat şi într-un proiect personal – „Film în sat”, fiind şi organizatorul asociaţiei – „(...)– dacă eu pot, poţi şi tu”, participând şi la diverse campanii motivaţionale, de educaţie civică şi socială. Totodată, inculpatul a organizat în luna iunie, împreună cu „Asociaţia (...), dacă eu pot, poţi şi tu” primul festival de film şi artă în mediul rural – „Festivalul de artă film în sat” – ediţia I, în (...), jud. Gorj“, coform sursei citate.

 

Toma Cuzin a ajuns în fața instanței, după ce a fost prins fără carnet și băut la volan, dar și sub influența altor substanțe interzise. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare.

Sentința de un an de închisoare este cu amânare, nu executorie, astfel că actorul trebuie să îndeplinească mai multe condiții pentru a nu ajunge în spatele gratiilor.

Mai multe articole despre:
firicel las fiebinti toma cuzin suspendare