MENIU

Dan Voinea, "procurorul Revoluției", declarație bombă despre moartea lui Marin Ceaușescu: Procurorii n-au avut acces la dosar, e treaba serviciilor

Fostul procuror militar Dan Voinea

Fostul general Dan Voinea, procurorul militar care a instrumentat inițial dosarul Revoluției din 1989, a afirmat că circumstanțele morții lui Marin Ceaușescu rămân învăluite în mister pentru că nu s-a făcut o anchetă în adevăratul sens al cuvântului. În exclusivitate la Realitatea PLUS, Voinea a afirmat că dosarul n-a ajuns la procurorii și că doar serviciile secrete ar putea avea informații.

"Acolo nu s-a făcut o anchetă cum trebuie, nu este lămurită în niciun fel cauza morții, nu știm cine a făcut cercetările, ce s-a investigat, dacă s-a sinucis sau nu. (...) În cazul lui Marin Ceaușescu vorbim de competența serviciilor care se ocupau de Ambasada României în Austria. Dacă au desecretizat documentele din perioada Revoluției, să-l desecretizeze și pe acesta, este ultimul dosar important. Acolo era și spionaj, dar și contraspionaj, depinde unde a venit comanda execuției, pentru că de eliminarea oamenilor incomozi se ocupau serviciile. Parchetul nu a fost sesizat privind acest caz, deci problema ține de servicii.

Banii ajungeau in conturi individuale, către conturi, deci anumite persoane ar fi fost interesate de dispariția sa. BNR ar putea să spună sau să desecretizeze aceste conturi, pentru ca erau nominale. Ne putem întreba, pe bună dreptate, dacă cei care erau beneficiarii acestor bani au contribuit la moartea lui Marin Ceaușescu?!", a declarat Dan Voinea, în exclusivitate la Realitatea Plus.

 

Fostul procuror militar a vorbit și despre un posibil interes al multor dintre profitorii Revoluției din decembrie ca documentele și informațiile ce pot oferi clarificări să nu ajungă în spațiul public.

"Putem bănui că cei care au făcut activități de presiune și eliminare fizică a unor persoane, mai ales prin executarea lor, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, aveau tot interesul să nu se facă cercetări. Toți care au tras atunci aveau interesul să nu se facă cercetări, și vorbim de mii de oameni, unii dintre ei au si ajuns apoi în funcții înalte, este evident că nu și-ar dori să se afle ce s-a întâmplat.

În primul rând, cei care au preluat puterea imediată după căderea regimului comunist sunt cei care au gestionat aceste dosare, iar pentru asta au așezat în funcții cheie oameni care practic "știau" că nu trebuie să meargă mai departe cu cercetările", a declarat Voinea.

 

Mai multe articole despre:
dan voinea marin ceausescu sinucidere