MENIU

Crimă Galaţi: Curtea de Apel păstrează controlul judiciar în cazul mătuşii şi unchiului fetiţei de 9 ani omorâte în bătaie de propria mamă

Crimă Galaţi: Curtea de Apel păstrează controlul judiciar în cazul mătuşii şi unchiului fetiţei de 9 ani omorâte în bătaie de mamă

Curtea de Apel Galaţi păstrează măsura controlului judiciar stabilită de Tribunalul Galaţi în cazul mătuşii şi unchiului fetiţei de 9 ani omorâte în bătaie de propria mamă. Cei doi sunt acuzaţi de complicitate la omor calificat, complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie.

"Respinge, ca fiind nefondate, contestaţiile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi şi de inculpaţii Vasilache Florin şi Vasilache Elena Anamaria împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Galaţi din data de 14.02.2024, pronunţată în dosarul nr. 521/121/2024. Obligă inculpaţii la plata sumei de 100 lei, fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi 20.02.2024", se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Detalii șocante ies la iveală în cazul fetiței ucise de mamă, la Galați. Ce s-a întâmplat cu surorile sale

Tribunalul Galaţi a dispus, pe 14 februarie, luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de cei doi inculpaţi, după ce, pe 13 februarie, mătuşa şi unchiul fetiţei omorâte în bătaie de mamă, care locuiau în acelaşi apartament, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de complicitate la omor calificat, complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie.

''La data de 13.02.2024, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi a dispus punerea în mişcare a acţiunii împotriva inculpaţilor V.A. şi V.E.M., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la omor calificat asupra unui membru de familie, (...) complicitate la trei infracţiuni de rele tratamente aplicate minorului, (...) şi complicitate la două infracţiuni de violenţă în familie, (...) reţinându-se că în perioada anilor 2021-30.01.2024, în timp ce au locuit împreună cu inculpata V.E,, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, i-au întărit acesteia rezoluţia infracţională prin starea de pasivitate manifestată (neanunţarea autorităţilor / lipsa oricărei iniţiative pentru apărarea victimei şi a persoanelor vătămate / girarea comportamentului infracţional repetat al inculpatei în detrimentul celor trei minore) faţă de acţiunile acesteia (percepute în mod direct) de a supune unor tratamente degradante (expunerea la frig şi obligarea la efectuarea unor exerciţii fizice)", se arată arată într-un comunicat de presă remis pe 14 februarie de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Cazul fetiței de 9 ani ucisă de mamă. Autoritățile știau că femeia suferă de boli mintale și nu-și poate îngriji copilul

Potrivit sursei citate, unchiul şi mătuşa au girat şi faptele mamei de a "exercita acte de violenţă extremă (multiple lovituri cu obiecte contondente şi arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului) asupra victimei V.A.E şi asupra persoanelor vătămate T.M.M şi V.I.C., fiicele sale, în prezent în vârstă de 9 ani, 6 ani şi 4 ani, acţiuni care, în final, au cauzat decesul victimei V.A.E. şi leziuni traumatice care au necesitat 3-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate T.M.M şi 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare în cazul persoanei vătămate V.I.C. şi au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică, intelectuală şi morală a acestora''.

Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, bătăi în urma cărora a survenit decesul minorei, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de omor, anchetatorii reţinând că în perioada 26-30 ianuarie a exercitat acte de violenţă asupra minorei în vârstă de 9 ani, pe care a lovit-o în mod repetat cu obiecte contondente, i-a cauzat arsuri şi a comprimat-o cu mâinile, provocându-i leziuni traumatice pe toată suprafaţa corpului, care şi-au cumulat efectul (şoc traumatico-hemoragic), conducând în final la producerea directă şi necondiţionată a decesului. 

Citește și Detalii cutremurătoare din ancheta femeii care și-a ucis fiica de 9 ani, la Galați. Copila, supusă unor chinuri inimaginabile