MENIU

Cine este directorul CNAIR reținut de DNA: petrecere cu lăutari în pandemie - FOTO

Florea Dascălu/ Captură video

Fapte de corupție la vârful Companiei Naționale de Drumuri. Unul dintre cei mai longevivi directori din Companie a fost prins de DNA în flagrant când lua mită. Florea Dascălu a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat de anchetatori pentru luare de mită și trafic de influență. CNAIR a reacționat și a precizat că Florea va fi suspendat doar dacă instanța îl arestează pentru 30 de zile. 

Florea Dascălu, șef la Compania Autostrăzi încă din 1996, a fost prins în flagrant după o partidă de vânătoare la Chișinău Criș. Este cercetat de procurori pentru mită și trafic de influență.

Potrivit DNA, el ar fi ajutat o firmă să câștige contracte de deszăpezire. Faptele s-ar fi petrecut în perioada mai-octombrie anul acesta, iar suma primită ca mită este de 37.000 de lei. spun procurorii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii anticorupție.

În trecut, el a fost surprins la petreceri cu lăutari, alături de apropiații săi. Chefurile erau organizate în pandemie, când astfel de evenimente erau interzise.

Florea Dascălu și familia sa dețin 8 terenuri intravilane, agricole sau forestiere, 4 case, 3 automobile precum și un tractor, potrivit declarației de avere. În 2021, el a încasat de la compania de stat venituri totale de aproximativ 253.000 de lei. 

Mai multe articole despre:
cnair sef cnair dna lautari pandemie