MENIU

Bogdan Olteanu scapă de condamnare. Faptele s-au prescris

Fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu scapă de condamnare primită pentru trafic de influenţă, deoarece faptele incriminate s-au prescris. Curtea de Apel Bucureşti a confirmat, vineri, decizia instanţei de fond privind încetarea procesului penal împotriva fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor. Olteanu mai avea de executat trei ani de închisoare.

Pe lângă anularea condamnării, Bogdan Olteanu a fost scutit şi de plata sumei de 20.000 lei, reprezentând cheltuieli judiciare, bani ce vor fi achitaţi de statul român.

Bogdan Olteanu a fost printre primii beneficiari ai deciziei Curţii Constituţionale privind prescrierea faptelor. În luna august 2020, el a obţinut în instanţă suspendarea executării pedepsei. Acesta a fost eliberat din penitenciar, după ce a executat aproape doi ani din pedeapsa de cinci ani primită în acest dosar, conform Agerpres.

 

Ulterior, i-a fost admisă la Tribunalul Bucureşti o cerere de revizuire, decizie confirmată vineri de Curtea de Apel Bucureşti.

 

Bogdan Olteanu a fost găsit vinovat pentru că, în 2008, pe când era preşedinte al Camerei Deputaţilor, a primit mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vîntu şi oamenii lui ca să îl convingă pe premierul de atunci Călin Popescu Tăriceanu să îl numească pe jurnalistul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării.

Mai multe articole despre:
Bogdan Olteanu prescriere condamnare