MENIU

Asistentele care au eliberat certificate FALSE covid la Vama Petea au fost ARESTATE - 250 şi 300 de euro adeverința

Asistentele care eliberau certificate false, arestate

Tribunalul Satu Mare a emis miercuri mandate de arestare preventivă de 30 de zile pe numele celor două asistente acuzate că au eliberat, contra unor sume de bani, certificate false de vaccinare anti-COVID la un centru din Vama Petea.

De asemenea, au fost arestaţi preventiv doi registratori din cadrul centrului de vaccinare şi o persoană fără calitate specială, potrivit AGERPRES.

Cinci persoane au fost puse sub acuzare de DNA în acest caz: Daniela-Ioana Hoblea, asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, Marc Ilieş şi Horea Buriceanu, registratori, pentru luare de mită, fals intelectual şi fals informatic, toate în formă continuată; Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical în cadrul Direcţiei de Sănătate Bihor şi o persoană fără calitate specială, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual şi complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Conform DNA, asistenta Daniela Hoblea şi registratorii medicali Marc Ilieş şi Horea Buriceanu ar fi pretins şi primit, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 250 şi 300 de euro de la persoanele care doreau să obţină adeverinţe de imunizare şi certificat digital european COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

Persoanele interesate ar fi apelat la suspecţii menţionaţi de obicei prin intermediul unor persoane de încredere ale acestora din urmă. Între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre cei patru suspecţi din centrul de vaccinare Petea şi cei interesaţi de obţinerea certificatelor false ar fi fost Voichiţa-Camelia Sim, asistent medical la Direcţia de Sănătate Bihor. În schimbul banilor, suspecţii ar fi încărcat în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare (RENV) datele persoanelor care în realitate nu primiseră doza de vaccin, fiindu-le apoi eliberată adeverinţa de vaccinare şi, pe baza acesteia, certificatul digital european COVID", susţine DNA.

Mai multe articole despre:
asistente arest certificate false covid