MENIU

Urmează 12 luni de turbulenţe! Noul an al Maimuţei aduce multe lucruri neprevăzute

Planeta va fi supusă timp de 12 luni unor numeroase turbulențe politice și financiare, din cauza caracterului răutăcios și imprevizibil al maimuței, care domină calendarul lunar chinez, conform predicțiilor făcute de maeștrii feng shui din Hong Kong.

Noul an lunar chinez, care a început la 8 februarie, poate fi chiar incendiar, deoarece maimuța poate fi asociată pentru prima oară după 60 de ani focului, sunt de părere specialiștii în domeniu, care văd totuși oportunități pentru inovatori și pentru femei, relatează AFP, scrie Agerpres.ro. 

Maimuța este asociată tradițional metalului, sinonim cu duritatea, în timp ce focul reprezintă soarele, potrivit lui Alion Yeo, maestru feng shui reputat din fosta colonie britanică. "Când cele două elemente (maimuță și foc) sunt asociate, temperatura crește foarte mult. Trebuie să ne așteptăm la numeroase dispute și la boli", a explicat el. "Putem chiar asimila metalul și focul cu rachetele sau gloanțele", a subliniat expertul.

Arta feng shui — care înseamnă vânt și apă — are o mare influență în numeroase țări din Asia. Locuitorii urmează aceste principii pentru a-și aranja locuința sau biroul și pentru a lua decizii, în speranța de a-și crește bunăstarea, norocul și averea. Se bazează pe filosofia străveche ce consideră că evenimentele sunt produsul unui echilibru subtil între cele cinci elemente care formează universul: metal, lemn, apă, foc și pământ.

Potrivit doamnei Thierry Chow, clarvăzătoare din Hong Kong, evenimentele care vor veni ar putea fi dramatice din cauza Maimuței de fier. "Focul este elementul dominant. Când focul se combină cu maimuța, balanța se înclină, iar semnul devine imprevizibil. Se vor întâmpla multe lucruri neprevăzute", a spus ea.

Ultima maimuță de foc a fost în 1956, când Franța și Marea Britanie au debarcat în Egipt în timpul crizei Canalului Suez, considerată de istorici ca anunțând sfârșitul Imperiului britanic. Deși maimuța riscă să aducă instabilitate, ea ar putea anunța și o perioadă de inovații de prim ordin, consideră Thierry Chow. Tehnologia aparține într-adevăr efectului "foc". "Ar putea exista progrese majore în domeniul energiei solare și tehnologiilor legate de internet", potrivit ei.

Mai multe articole despre:
previziuni horoscop noul an al maimuţei