MENIU

Tot ce trebuie să ştii despre Balanţă. Compatibilitatea cu celelalte zodii

La 23 septembrie a început Zodia Balanței, odată cu echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea, noțiunea de echilibru fiind reprezentativă pentru nativii acestei zodii. Ea reprezintă a 7-a zodie pe cercul zodiacal clasic european, care cuprinde 12 zodii și încheie pe 22 octombrie.

Guvernați de planeta Venus, cei născuți în Balanță sunt iubitori de pace, frumusețe și armonie. Ei sunt marii diplomați ai zodiacului, datorită nu doar abilității sociale, pe care o pot manifesta mai multe semne zodiacale, ci tocmai datorită acestui impuls interior de a instala pacea și echilibrul, ce reprezintă însăși rațiunea lor de a fi. Pot face carieră în lumea publicității sau a comerțului. Compromisul, vorba agreabilă, conversația dirijată sunt caracteristice celor născuți în această zodie. Din dorința de a împăca, de a găsi cea mai bună soluție pentru toată lumea, pot ezita, nefiind perfect siguri că nu greșesc. Balanțele dau un contingent serios de ezitanți, dar nu din neîncrederea față de sine, ci din dorința de a găsi soluții valabile pe termen lung. Indecizia le este adeseori reproșată și trebuie să caute să-și facă mai puține procese de conștiință când nu pot împăca pe toată lumea. În ce privește defectele nativului din zodia Balanță este capabil să încalce legile și uzanțele pentru a fi acceptat de societate, potrivit www.eastrolog.ro.

Piatra mistică — coral, jad
Ziua norocoasă — vineri
Numerele norocoase — 6, 9
Culori norocoase — vernil, roz
Simțul cel mai dezvoltat — auzul

Alimentele benefice: alimente ușoare, carne de pasăre, fructe, ceaiuri din frunze și fructe; alimente de culoare galbenă sau verde: porumb, lămâie, banane, mere, mazăre, mărar, pătrunjel, verdețuri, zarzavat, salate, castraveți; benefice sunt cruditățile, legumele și fructele de toamnă.

Bărbatul Balanță este gentil, sociabil, comunicativ și îi place să se afle mereu în centrul atenției, pentru a se putea bucura de toată admirația pe care e convins că o merită. Iubește reuniunile și are adesea un cerc larg de cunoștințe. Cultivă o anume etichetă în relațiile umane, refuzând categoric vulgaritatea sau ostentația. Este un judecător profund și nu este pătimaș al unei cauze, urmărind acel principiu înalt, universal, care își găsește aplicare dincolo de barierele timpului sau ale moralei. Este foarte bun observator al caracterelor și comportamentelor umane. Luciditatea cu care apreciază situațiile și buna adaptabilitate îi sunt de ajutor în depășirea obstacolele vieții.

Femeia Balanță deține inconștient secretul de a plăcea. Foarte feminină, dar mai mult ca aspect exterior, ascunde sub modul dulceag și gentil de a se fii o voință puternică și durități pe care nimeni nu le-ar bănui. O atrag bărbații gentili, inteligenți și răbdători, eleganți, manierați, care știu să fie adevărați cavaleri, potrivit www.venus.org.ro. Este o mamă bună pentru copiii ei, afectuoasă, bună gospodină, plină de tact și calm. Femeia Balanță este soția ideală pentru bărbatul ambițios, condiția fiind ca el să aprecieze la ea, partenera plină de tact și amabilitate, receptivă, inteligentă și rafinată.

Copiii născuți în Balanță sunt frumoși și foarte lipicioși. Pun întrebări inteligente, sunt curioși și agreează compania maturilor pe care îi studiază în tăcere. Spiritul lor de observație foarte viu și compania celor mari îi ajută să devină profunzi în gândire, după cum menționează www.copilul.ro. Nu vor înțelege niciodată de ce oamenii se ceartă sau sunt răi unii cu alții. Vor respinge întotdeauna brutalitatea, dar fără a ezita să manifeste curaj când o problemă de onoare o cere. Iubesc natura și au o afecțiune deosebită pentru animale.

Compatibilitate cu alte zodii
Excelentă (100%) — Balanță, Vărsător, Gemeni
Bună (80%) — Săgetător, Leu
Delicată, riscantă (60%) — Capricorn, Rac
Dificilă, dar interesantă (50%) — Berbec
Nerecomandabil (10%) — Scorpion, Fecioară

Mai multe articole despre:
horoscop zodie Balanţă compatibilitate