MENIU

Ce origini mitologice ai in functie de zodie

Te-ai intrebat vreodata de unde vine zodiacul si cum a fost denumita fiecare zodie? Se pare ca acesta isi are radacinile in mitologia greaca, mai exact dintr-un cuvant a carui semnificatie era „cercul animalelor".

In acest context, animalele respective erau, de fapt, semnele zodiacului si erau aranjate in cerc, semnificand mari acte de eroism.

Acum iata ce origini mitologice ai in functie de zodie.

Berbec (21 martie - 20 aprilie)

Cum este primul semn zodiacal, Berbecul marcheaza venirea primaverii si inceperea unui nou ciclu de viata. Istoria acestei zodii este legata de legenda Berbecului de Aur, care a salvat doi frati, un baiat si o fata, de la a fi folositi drept jertfa adusa zeilor.

Totul facea parte dintr-unul din planurile de razbunare ale Herei. Odata recuperati copiii, Zeus a asezat acel berbec pe ceruri, unde apare si astazi sub forma unei constelatii.

Taur (21 aprilie - 21 mai)

Urmatorul semn zodiacal al horoscopului are alte origini mitologice. Acesta este asociat cu legenda lui Tezeu si a Minotaurului. Conform mitului, Tezeu este unul dintre tinerii care s-au oferit voluntari pentru a fi mancati de oribilul monstru, Minotaurul (care era jumatate om, jumatate taur). Acesta statea intr-un labirint din Creta, spune legenda. Odata ajuns acolo, Tezeu a reusit, cu ajutorul Ariadnei, sa omoare bestia si sa elibereze tinutul de un blestem care se abatuse asupra lui.

Gemeni (22 mai - 21 iunie)

Aceasta zodie isi are originile mitologice in povestea lui Castor si a lui Pollux. Acestia erau frati vitregi, intrucat aveau aceeasi mama, Leda, dar nu si acelasi tata. De altfel, ei au si crescut separat. Castor moare intr-o batalie, iar fratele sau, Pollux, se sinucide, pentru a fi alaturi de fratele lui, dincolo de moarte. Pentru a onora aceasta dragoste sincera intre frati, Zeus i-a transformat pe amandoi in stele si i-a asezat pe cer.

Articolul integral pe Divahair.ro.

Mai multe articole despre:
gemeni taur berbec horoscop zodii