MENIU

Zelensky acuză Rusia de crime de război și a descris corpurile oamenilor uciși - DETALII absolut șocante

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Volodimir Zelensky - președintele Ucrainei acuză Rusia de crime de război. Zelensky susține că are dovezi ale torturii descoperite în zonele pe care Ucraina le-a recucerit din Rusia. „Ucraina vrea pace, Europa vrea pace, lumea vrea pace”, a spus președintele Ucrainei, la ONU.

„De ce este armata rusă atât de obsedată de castrare?”, a întrebat retoric Zelenski. El spune că un bărbat a fost castrat înainte de a fi ucis de forțele ruse.

Zelensky a continuat să descrie „corpurile oamenilor uciși care au fost arse”. „Cum am putea permite armatei ruse să pătrundă undeva pe pământul ucrainean știind că a comis astfel de crime în masă?”, a mai întrebat acesta. „Lumea întreagă trebuie să protejeze viața”, le-a spus președintele Ucrainei liderilor lumii și reprezentanților ONU, la adunarea de la New York.

„Nu am provocat acest război. Am ținut 88 de runde de discuții în diferite formate pentru a preveni acest război”, a declarat președintele Zelensky.  

El a spus că Rusia a început agresiunile în 2015 cu incursiuni în estul Ucrainei, înainte de „invazia la scară largă” lansată în urmă cu șapte luni.  „Nu am avut de ales decât să ne apărăm”.

Zelenski a cerut comunității mondiale să pedepsească Rusia cu sancțiuni și să pună în aplicare restricții de viză pentru turiștii ruși. „Rusia ar trebui să plătească pentru războiul său cu activele sale, trebuie urmărit fluxul de numerar al Rusiei, care ar avea un impact enorm asupra oficialilor săi pentru că ei prețuiesc banii mai presus de orice altceva”.

El și-a început discursul prin a acuza Rusia că declanșează „turbulențe catastrofale” pentru Ucraina și lume cu „războiul ilegal” al acesteia. „A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei și cerem o pedeapsă justă”, a spus Zelensky reprezentanților din 193 de țări, la Adunarea Generală anuală a ONU.

„A fost comisă o crimă împotriva granițelor noastre de stat, împotriva vieții poporului nostru”. Președintele Ucrainei a fost singurul lider mondial care s-a adresat camerei de la distanță, într-un mesaj video. Discursul său a venit la doar câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a ținut o alocuție televizată la nivel național, anunțând că rezerviștii vor fi chemați să ajute în efortul de război al Rusiei. Putin nu a participat la Adunarea Generală din acest an.

Mai multe articole despre:
crime razboi zelenski rusia