MENIU

Zelenski spune că Rusia pregătește noi lovituri asupra Ucrainei. „Adună soldați și o cantitate imensă de echipament”

Volodimir Zelenski / Foto: Profi Media

Federația Rusă pregătește o nouă ofensivă împotriva Ucrainei, a spus președintele Ucrainei Volodimir Zelenski în timpul discursului său în fața Parlamentului Coreei de Sud.

„Luptele continuă în multe părți ale teritoriului nostru. Rusia pregătește o altă ofensivă, în speranța de a sparge rezistența noastră. Ocupanții au concentrat zeci de mii de soldați și o cantitate imensă de echipamente pentru a încerca să dea noi lovituri”, a spus Zelensko.

În același timp, el a informat politicienii sud-coreeni că numărul exact al persoanelor ucise în atacurile rusești nu a fost încă determinat, deoarece numărătoarea încă este în curs de desfășurare în zonele afectate.

Zelensky a cerut lumii să impună și mai multe sancțiuni Rusiei pentru a forța opriea războiului.

„Coaliția noastră anti-război, formată după începutul acestei brutale invazii ruse, a impus deja sancțiuni fără precedent împotriva acesteia, dar nu este suficient. Rusia încă nu simte că trebuie să se oprească. Aceasta înseamnă că trebuie făcut mai mult și nu numai la nivel de stat, băncile rusești trebuie să fie complet separate de sistemul financiar global, exporturile rusești de resurse energetice, în special gaze și petrol, trebuie reduse, dar și companiile globale nu trebuie să mai sponsorizeze acest stat barbar, care crede că are dreptul să distrugă viețile oamenilor”, a spus Zelenski.

El a subliniat că Rusia nu se va opri singură, trebuie să fie forțată să oprească războiul, să nu-și mai bată joc de oameni, să respecte dreptul la viață al popoarelor vecine, să forțeze să părăsească teritoriul Ucrainei. Președintele a menționat că acum Rusia crede că are dreptul de a semăna fărădelege și moarte în lume.

Șeful statului ucrainean este convins că, cu cât mai multe companii încetează să lucreze în Rusia, plătesc taxe, cu atât vor avea mai puțini bani și va trebui să renunțe la militantism și să caute compromisuri.

„S-a ajuns la punctul în care Rusia șantajează în mod deschis lumea cu arme nucleare și chimice, dar lucrând strategic, trebuie să protejăm oamenii de aici și să îi protejăm pe cei care sunt amenințați direct de armata rusă chiar acum. De 47 de zile ne apărăm de unitățile sale pregătite pentru luptă. Forțele Armate ale Ucrainei luptă eroic, foarte înțelept, rațional”, a spus Zelenski, subliniind că Ucraina, desigur, primește ajutor de la o serie de țări din întreaga lume, pentru care este foarte recunoscătoare”, a declarat Zelenski.