MENIU

Zelenski, mesaj din Kievul în beznă: Bombele cad, poporul ucrainean nu cedează! Să păstrăm lumina în suflet pentru Ucraina liberă!

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski a transmis un mesaj emoționant către ucraineni din capitala Kiev lăsată în beznă după bombardarea instalațiilor electrice de către ruși. Ucraina se confruntă cu o gravă criză de electricitate în prag de iarnă, mii de blocuri și instituții fiind lăsate fără curent în ultima zi.

„Vom trece demni prin acest întuneric, luptători ai Luminii. Oameni energici care sunt mereu gata să lupte. Sunt sigur că vom trece prin acest întuneric cu curaj și demnitate. Principalul lucru este să păstrăm lumina în sufletele noastre. Rachetele cad, bombele cad, avioanele cad, numai poporul ucrainean nu cade! 

A 246-a zi de război e pe cale să se încheie. Vom continua să rezistăm. Agresorul își continuă teroarea. Suntem din nou atacați aerian de corbii lor. Peste 30 de drone au fost lansate în două zile. Apărătorii noștri au reușit să nimicească 23 din ele. 

Răul începe întotdeauna în același mod. Invadatorii se numesc eliberatori. Invazia armatei cuiva se numește autoapărare. La fel ca acum 80 de ani, poporul ucrainean susține apărarea pământului natal. Și planul blitzkrieg al inamicului devine un eșec. Răul acționează întotdeauna în același mod. Ucide civili, distruge orașe și sate. Iar Koryukivka devine Bucha. Dar mai devreme sau mai târziu crimele de război devin cunoscute. Răul se termină întotdeauna la fel. Criminalii de război devin inculpați, agresiunea devine o sentință.

A trecut deja de miezul nopții. La 28 octombrie sărbătorim în fiecare an Ziua eliberării Ucrainei de sub ocupația nazistă naziști. A 247-a zi a luptei noastre devine un simbol: rezultatul luptei noastre va fi cu siguranță eliberarea Ucrainei noastre. Teritoriul capturat devine liber. Așa s-a întâmplat întotdeauna în trecut și cu siguranță va fi așa și în viitor. În viitorul Herson, Donbas, Luhansk, Crimeea. Pentru că pământul nostru devine întotdeauna liber. Rezistența devine mândrie. Lupta devine victorie. Și Ucraina devine unită!”, a transmis Zelenski în mesajul său de pe străzile Kievului, lăsate în întuneric din cauza distrugerii infrastructurii electrice de atacurile rușilor.