MENIU

Zelenski, mesaj emoționant înainte de contraofensiva contra rușilor: Victoria în război va fi a tuturor celor care o fac posibilă! - VIDEO

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Președintele Volodimir Zelenski le-a adus un omagiu emoționant soldaților și poporului ucrainean care luptă pentru „victoria în fața rușilor invadatori”, în cea de-a 424 zi de război, în așteptarea contraoefnsivei ample pe care o pregătește alături de oficialii de la Kiev.

Întregul mesaj transmis duminică seara, a 424-a zi de război, de preşedintele Zelenski a fost dedicat  mulţumirilor şi recunoştinţei faţă de cei care luptă pe front şi în spatele frontului. Totul în timp ce se pregătește mult așteptata contraofensivă de primăvară ucraineană, despre care unii analiști militari internaționali bănuiesc că ar fi început după mişcările de trupe de la Herson.

„Astăzi vreau să mă concentrez asupra cuvintelor de recunoştinţă. În primul rând, soldaților, războinicilor.

A 35-a brigadă marină separată, numită după contraamiralul Ostrohradsky, a 55-a brigadă separată de artilerie „Zaporizka Sich”, parașutiștii „Șaptezeci și nouă” al nostru – vă mulțumesc, soldați! Întotdeauna curajoși și puternici!

Brigada 80 a trupelor de asalt aeropurtate – vă mulțumesc pentru distrugerea exemplară a inamicului lângă Bahmut. Bravo, băieți!

A 54-a brigadă Mazepa – vă mulțumesc pentru rezistență, pentru apărarea pozițiilor și, prin urmare, pentru apărarea Ucrainei! (...)

Este important să se înţeleagă acest lucru în fiecare oraş, în fiecare sat, peste tot unde este mai mult sau mai puţin linişte acum, pretutindeni unde astăzi a fost doar o zi de primăvară calmă şi însorită de primăvară - fiecare astfel de zi de linişte în zonele din spate este câştigată de soldaţii noştri în luptele crâncene de pe linia frontului. În bătălii zilnice!

Vă rog, vă rog, vă rog, vă rog să respectaţi acest lucru. Şi ajutaţi-i întotdeauna pe soldaţii noştri atunci când au nevoie, sprijiniţi întotdeauna statul şi apărarea, cât de mult puteţi”, le-a transmis Zelenski ucrainenilor, într-un discurs emoționant.

„În al doilea rând, aş dori să le mulţumesc salvatorilor, tuturor angajaţilor noştri de la serviciile de urgenţă care sunt implicaţi, în urma loviturilor inamice. (...)

În al treilea rând, psihologii noştri. (...) Al patrulea punct - le sunt recunoscător tuturor celor care ajută la distribuirea cărţilor noastre în lume. Le mulţumesc tuturor celor care scriu în ucraineană şi despre Ucraina”, a mai spus Zelenski.

„Aproape în fiecare zi avem comunicări relevante cu partenerii noştri, sarcini relevante pentru diplomaţia noastră. Întâlniri, conversaţii, reuniuni. Şi le mulţumesc tuturor celor implicaţi în această activitate. În marea majoritate a cazurilor, această muncă este invizibilă pentru public. Şi acest lucru este corect. Aşa funcţionează. Rezultatul se bazează pe pregătire. Mulţumesc fiecărei persoane care pregăteşte rezultatele pentru Ucraina! Oficiul prezidențial, guvernul, misiunile noastre diplomatice - le mulţumesc tuturor celor implicaţi!”, a continuat Zelenski.

„Victoria noastră în acest război va fi împărtășită de toți cei care au adus-o mai aproape. Toți cei care au luptat și au muncit pentru a obține victoria. Glorie fiecărui erou ucrainean! Glorie oamenilor noștri frumoși, poporului nostru frumos!”, a mai spus Zelenski în încheiere.