MENIU

Zelenski, mesaj către Putin: Bătălia Ucrainei pentru salvarea Mării Negre va intra în istorie. Rusia va pierde!

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei Foto: Profi Media

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că lupta pentru salvarea regiunii Mării Negre în războiul dus de Ucraina împotriva Rusiei va intra în istorie.

 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că forţele Kievului vor reuşi în luptele lor în viitor, în special în regiunea Mării Negre, chiar dacă situaţia de pe front este dificilă în prezent.

Liderul de la Kiev susține că Ucraina va adăuga, cu ajutorul partenerilor regionali și internaționali, şi mai multă securitate la Marea Neagră, iar Rusia va pierde orice oportunitate de a domina această zonă.

"Lumea modernă este concepută pentru a se obişnui cu succesul prea repede. Când agresiunea a început în plină forţă, mulţi oameni din întreaga lume se aşteptau ca Ucraina să nu reziste", a spus Zelenski în mesajul zilnic către ucraineni, de marţi seară, relatează DPA, potrivit agerpres.ro.

"Între timp, realizările colosale ale poporului nostru, ale tuturor soldaţilor noştri, sunt pur şi simplu luate ca atare, ca un dat.

Succesul Ucrainei în bătălia pentru Marea Neagră va intra în cărțile de istorie, chiar dacă nu este discutat prea mult în acest moment", a afirmat Zelenski.

„Dar... orice ar fi, trebuie să ne facem partea: să ne protejăm statul, independența ucraineană, viața, cultura, libertatea ucraineană. Și le vom proteja! Mulțumesc tuturor celor din lume care ajută Ucraina!”, a adăugat Zelenski, în încheierea mesajului său.
 

Rusia şi-a lansat invazia pe scară largă din Ucraina în februarie 2022, iar Kievul încearcă acum să elibereze toate zonele ocupate de forţele Moscovei, inclusiv peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014.

Cu toate acestea, luptele de-a lungul liniilor frontului sunt dure, în special în est, lângă oraşul Avdiivka.