MENIU

Zelenski: Kremlinul nu se aştepta să fie un Mare Război Patriotic pentru noi, la fel ca cel pe care Uniunea Sovietică l-a dus împotriva lui Hitler

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei a declarat că se simte protejat printre oamenii săi, considerând că este un război al oamenilor şi fiecare are un rol în el, deoarece luptă pentru existenţa  pe harta politică a lumii.

„Eu sunt printre oamenii mei. Aceasta este cea mai bună protecţie a mea... Kremlinul nu se aştepta ca acest război să fie un Mare Război Patriotic pentru noi, la fel ca cel pe care Uniunea Sovietică l-a dus împotriva lui Hitler. Oamenii din jurul lui Putin pur şi simplu nu cunosc Ucraina. Dar aceştia suntem noi. Cu Ucraina alături, te simţi în siguranţă. Acesta este un principiu de la care mulţi din Occident ar trebui să înveţe”, a răspuns Zelenski la întrebarea referitoare la cum se protejează împotriva forţelor ruse.

Întrebat de ce este el inamicul principal al lui Putin, liderul ucrainean a răspuns: ”Acesta este modul lui de a vedea realitatea. Când consilierii săi se uită la un stat, ei nu văd oamenii”.

”Îl văd pe şeful statului, văd politicieni, văd oameni de afaceri puternici. Ruşii speră să le cumpere pe toate sau să intimideze pe toată lumea, dar pentru că ştiu că asta nu va funcţiona cu mine, mă ameninţă”, a continuat el.

Zelenski a menţionat că în prezent se află în Kiev, Ucraina, iar SUA l-au judecat greşit când i-au propus să îl scoată din ţară. ”Eu stau cu oamenii mei”, a răspuns el.

Mai multe articole despre:
vladimir zelenski ucraina kiev razboi