MENIU

Zelenski, îndemn către liderii UE: „Arătați unitate mai mare” - Nou set de sancțiuni împotriva Rusiei

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat liderilor UE la Bruxelles spunând că Europa trebuie să dea dovadă de „unitate mai mare”.

„Este timpul să nu fiți separați, nu fragmente, ci să fiți un întreg”, a spus el, solicitând un nou set de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea petrolului rusesc.

Zelensky și-a folosit propria țară ca exemplu, spunând că, lucrând împreună, ucrainenii au reținut trupele ruse mai mult decât se așteptau majoritatea liderilor mondiali, inclusiv Putin.  

„Dacă cineva torpilează o navă, este imposibil ca una sau mai multe cabine să aibă speranța de a rămâne pe linia de plutire atunci când alții se îneacă”, a spus Zelensky.  

Zelensky a mai spus că Europa trebuie să oprească „certurile” interne cu privire la sancțiuni, spunând că acestea nu fac decât să stimuleze Rusia.  

Liderii UE se reunesc pentru un summit extraordinar pentru a încerca să ajungă la un acord cu privire la un al șaselea set de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar implica interzicerea petrolului rusesc.

Dar Ungaria, care depinde foarte mult de gazul rusesc, spune că nu va sprijini planul.

Mai multe articole despre:
zelenski ucraina rusia bruxelles