MENIU

Zelenski anunță continuarea luptei. MESAJ dur pentru Putin: Știm că mulți din Rusia sunt șocați de răutatea și brutalitatea guvernului 

Președintele ucrainean a transmis, cu puțin timp în urmă, un mesaj pentru poporul său. Totodată, liderul ucrainean a lansat un atac dur la adresa președintelui rus, Vladimir Putin.

"Sunt mii de victime. Sunt sute de prizonieri nu înțeleg de ce au fost trimiși în Ucraina. Au fost trimiși să moară și să-i omoare pe alții. Cu cât îi spui mai devreme guvernului tău că războiul trebuie să se oprească imediat, cu atât mai mult poporul tău va supraviețui. Vedem că există proteste ale cetățenilor tăi împotriva războiului și știm că mulți din Rusia sunt șocați de răutatea și brutalitatea guvernului", a spus Volodimir Zelenski.

Este a treia zi de război în Ucraina. Țara este atacată de Rusia pe mai multe fronturi, iar principala țintă este Kievul. Încă de joi noapte se duc lupte la marginea capitalei ucrainene, care continuă să reziste. 

Armata rusă a început să jefuiască magazinele din orașul Melitopol. Imagini șocante au început să circule pe rețelele de socialziare, în contextul în care trupele lui Putin susțin că au capturat orașul din sud-estul Ucrainei.

Drumul între Kiev și orașul Zhitomir a fost blocat după ce un pod a fost aruncat în aer.

Lupte grele se duc între forțele ruse și cele ucrainene, asta după ce Vladimir Putin a decis să atace Ucraina din trei direcții. Mai multe orașe importante, printre care Kiev, Mariupol și Odessa au fost atacate cu rachete. Marea miză este invadarea Kievului.

La Kiev se aud în continuare focuri de armă. Luptele au izbucnit pe străzile capitalei ucrainene și civilii s-au înarmat.

Autoritățile au avertizat oamenii să rămână în adăposturi și să nu se apropie de ferestre sau balcoane. Stațiile de metrou sunt adevărate buncăre, unde se adăpostesc cei care n-au putut să fugă din calea războiului. 

Chiar dacă Occidentul a anunțat noi sancțiuni severe pentru Rusia și a condamnat atacul asupra Ucrainei, Rusia nu renunță la ofensivă. Asta nici după ce, chiar în Rusia, mii de oameni au ieșit pe străzile marilor orașe pentru a protesta față de invazia Ucrainei.