MENIU

Cel puțin 155 de oameni au fost ucişi și 500 răniţi într-un raid aerian asupra unei înmormântări

Peste 450 de civili au fost răniți sau uciși într-un raid aerian desfășurat sâmbătă în capitala Yemenului, Sanaa, în timpul unei înmormântări, și atribuit de rebeli Arabiei Saudite, informeaza Reuters. Ministrul Sanatatii a precizat că cel puțin 155 de persoane și-au pierdut viata.

Raiduri aeriene puse pe seama coaliției conduse de Arabia Saudită au ucis cel puţin 155 de oameni și au rănit mai mult de 500 sâmbătă, în Yemen, transmit agențiile de presă internaționale.

Cel mai recent bilanț, citat de AFP, a fost comunicat de un purtător de cuvânt al ministerului sănătății, care a indicat că cifrele sunt încă provizorii. Într-o conferință de presă, ministrul sănătății a condamnat "atacurile barbare împotriva civililor și a unor ținte civile", transmite Agerpres.

Potrivit agenției Reuters, surse ale coaliției arabe au respins categoric orice legătură cu raidul asupra unui salon funerar din capitala Sanaa, unde o mulțime îndoliată prezenta condoleanțe pentru decesul tatălui unui ministru yemenit. Printre victime se află lideri ai rebelilor Houthi, care controlează orașul de mai bine doi ani și se află în conflict cu coaliția care susține guvernul recunoscut de comunitatea internațională.

Consiliul Politic Suprem, cea mai înaltă instanță de guvernământ — condusă de oficialități Houthi și de partidul fostului președinte Ali Abdullah Saleh — a chemat populația să manifesteze duminică împotriva atacurilor coaliției arabe asupra civililor.

Mai multe articole despre:
morţi atac răniţi raid aerian