MENIU

Zeci de cetăţeni americani şi rezidenţi permanenţi, evacuaţi din Afganistan

Zeci de cetăţeni americani şi rezidenţi permanenţi, evacuaţi din Afganistan

Casa Albă a anunţat, vineri, plecarea din Afganistan a 32 de persoane, printre care 21 de cetăţeni americani şi 11 rezidenţi permanenţi, pe cale aeriană şi terestră.

19 cetăţeni americani au părăsit Kabulul pe cale aeriană, în timp ce alţi doi, precum şi 11 rezidenţi permanenţi în Statele Unite au părăsit ţara pe uscat, potrivit unui comunicat al purtătoarei de cuvânt a Consiliului de Securitate Naţională, Emily Horne, care nu precizează punctul de trecere a frontierei.

,,Plecările de astăzi demonstrează că oferim cetăţenilor americani opţiuni clare şi sigure pentru a părăsi Afganistanul din diferite locaţii", a continuat documentul, relatează Deccan Herald.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a NSC a subliniat că unii cetăţeni americani încă prezenţi în Afganistan au ales să rămână acolo deocamdată, ceea ce "este dreptul lor".

Jalina Porter, o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, a estimat, vineri, că "aproximativ 100 de americani au rămas în Afganistan" şi a calificat situaţia ca "foarte fluidă".

Washingtonul a anunţat, joi, primul zbor de evacuare după retragerea armatei americane la 31 august şi sfârşitul giganticului pod aerian pe care l-au organizat pentru a permite ca peste 120.000 de persoane să părăsească Afganistanul.

Mai multe articole despre:
afganistan cetateni americani