MENIU

Zaporoje, cea mai mare centrală nucleară din Europa, din nou în pericol. Rușii trag cu rachete pe deasupra ei

Zaporoje, cea mai mare centrală nucleară din Europa. Foto/Profimedia

Zaporoje, din nou sub asaltul rușilor. „Două rachete de croazieră inamice au zburat foarte jos în această dimineață, pe deasupra centralei nucleare Zaporoje. „Astăzi, la 6:41 și 6:46, două rachete de croazieră inamice au zburat la joasă altitudine deasupra amplasamentului Centralei Nucleare Zaporoje”, se arată într-un comunicat al Energoatom, compania de stat care administrează centrala.

„Mai târziu, la Zaporojie, au fost înregistrate explozii de la rachete de croazieră rusești”, se arată în comunicat.

Terorismul nuclear al Rusiei este în creștere, iar amenințarea crește. La 36 de ani de la tragedia de la Cernobîl, Rusia expune lumea întreagă pericolului repetării catastrofei nucleare, a subliniat Energoatom.

„Zborul rachetelor de joasă altitudine direct deasupra sitului Centralei ZNPP, unde sunt situate 7 instalații nucleare cu o cantitate uriașă de material nuclear, prezintă riscuri enorme. La urma urmei, rachetele pot lovi una sau mai multe instalații nucleare, iar acest lucru amenință cu o catastrofă nucleară și de radiații în întreaga lume”, a spus șeful Companiei Naționale de Generare a Energiei Atomice Energoatom, Petro Kotin.

CNE Zaporoje - cea mai mare centrală nucleară din Europa, în noaptea de 4 martie a fost capturată de armata rusă după un atac cu tancuri și se află încă sub controlul inamicului. Inamicul deține echipamente grele și muniție direct la locul ZNPP, transformând efectiv stația într-o bază militară și terorizând personalul stației și populația orașului satelit.

După cum a raportat Ukrinform, loviturile inamice au fost înregistrate în Zaporizhia în dimineața zilei de 26 aprilie. Se clarifică împrejurările.