MENIU

Youtube promite că nu pleacă din Rusia: „Vrem să oferim în continuare informații independente”

Youtube spune că încă nu părăsește Rusia. Foto/Profimedia

YouTube nu intenționează să părăsească Rusia pe fondul războiului din Ucraina. Compania consideră că este important să continue să ofere rușilor acces la informații independente, a declarat CEO-ul YouTube, Susan Wojcicki, marți, la Forumul Economic Mondial de la Davos, relatează TASS .

„Vedem în acest conflict că informațiile joacă cu adevărat un rol important. Acesta este motivul pentru care încă lucrăm în Rusia. Credem că este important să oferim știri independente Rusiei”, a spus Wojcicki.

Potrivit acesteia, serviciul de video streaming poate fi folosit și în scopuri umanitare: organizarea de învățământ la distanță pentru copii sau acordarea de îngrijiri medicale în domeniu.

Autoritățile ruse au amenințat în mod repetat că blochează Youtube din cauza politicii față de canalele organelor de stat sau mass-media pro-statale. Ulterior, șeful Ministerului Dezvoltării Digitale, Maksut Shadayev, a promis că nu va face acest lucru.

De la începutul războiului, serviciul de streaming video a eliminat peste 70.000 de videoclipuri și 9.000 de canale despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv cele care au acoperit aceste evenimente sub titulatura de „misiune de eliberare”, a declarat Neil Moen, șeful controlului producției YouTube. 

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident youtube