MENIU

Volodimir Zelenski: „Pedeapsa pentru toate atrocităţile ruseşti va fi inevitabilă”

Volodimir Zelenski spune că pedeapsa pentru toate atrocităţile ruseşti - atât cele din trecut, cât şi cele din prezent - va fi inevitabilă.

Un tribunal olandez a condamnat la închisoare pe viaţă câțiva cetățeni ruși pentru prăbuşirea în Ucraina, în 2014, a unui avion cu aproape 300 de oameni la bor.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat „decizia importantă” a tribunalului din Haga, dar a subliniat că ruşii vor trebui pedepsiţi şi pentru actualele atrocităţi din Ucraina.

„Este necesar ca instigatorii să ajungă în boxa acuzaţilor, pentru că sentimentul de impunitate duce la noi crime”, a spus el. Zelenski a spus că trebuie să dispară această „iluzie” că justiţia internaţională nu îi va găsi şi nu îi va condamna şi pe cei vinovaţi de atrocităţi în actualul conflict cu Rusia.

 Rusia respinge categoric orice responsabilitate pentru distrugerea avionului şi acuză tribunalul olandez că a ignorat dovezile care, în opinia sa, îi disculpă pe cei trei acuzaţi condamnaţi. „Pe tot parcursul procedurilor, instanţa s-a aflat sub o presiune fără precedent din partea politicienilor olandezi, a procurorilor şi a reprezentanţilor mass-media, care au impus un rezultat motivat politic al procesului”, a acuzat diplomaţia rusă.

Mai multe articole despre:
zelenski razboi ucraina rusia