MENIU

Volodimir Zelenski cere sancțiuni mai puternice împotriva Rusiei - Acțiunile-cheie pentru care a pledat în fața liderilor mondiali

Volodimir Zelenski - președintele Ucrainei

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a vorbit, prin videoconferință, cu Forumul Economic Mondial, spunând liderilor de afaceri ce mai trebuie făcut pentru a-și sprijini țara în timpul războiului cu Rusia.

Acțiunile cheie pentru care a pledat: Sancțiuni mai puternice împotriva Rusiei. O temă cheie a discursului lui Zelensky a fost dorința lui ca țările să meargă mai departe în paralizarea economică a Rusiei.

El a spus că nu crede că există măsuri „maxime” în prezent, dar „ar trebui să existe”.

Principalele sancțiuni pe care a spus că vrea să le vadă sunt: ​​un embargo complet asupra petrolului rusesc, toate băncile rusești interzise de la sistemele globale și tot comerțul cu Rusia abandonat.

Mai multe arme      

Ca și în multe dintre discursurile sale video, președintele Zelensky a cerut mai multă artilerie, spunând că Ucraina are nevoie de „toate armele pe care le cerem, nu doar cele care au fost furnizate”.    

El a adăugat că zeci de mii de vieți ar fi fost salvate dacă Kievul ar fi primit „100% din nevoile noastre imediat în februarie”, când a început războiul.  

Un acord care să asigure că „forța brută” nu va conduce lumea

Indicând tema WEF pentru acest an - istoria la un moment de cotitură - Zelensky a spus că acesta a fost un moment vital pentru participanți pentru a decide dacă „forța brută va conduce lumea”.

Afacerile să părăsească Rusia și să investească în Ucraina      

Zelensky a spus că este vital pentru orice afacere aflată încă în Rusia să înceteze imediat operațiunile și a insistat că firmele respective ar trebui să-și pună banii în reconstrucția Ucrainei.    

El a spus că acest lucru este vital pentru orice companie care dorea să fie sigură că nu a finanțat fără să vrea „interesele de sânge” ale Rusiei.  

Mai multe articole despre:
volodimir zelenski discurs arme ucraina ajutor