MENIU

Vladimir Putin, ținta unei tentative de asasinat cu o dronă, chiar zilele trecute - presa germană. Cum a scăpat?

Vladimir Putin si Serghei Șoigu (Profimedia)

Scenariu bombă lansat de cotidianul german BILD. Acesta susține că serviciile secrete ucrainene ar fi încercat duminică să-l omoare pe președintele rus Vladimir Putin cu o dronă kamikaze, chiar în weekendul trecut.

În acest scop ar fi fost folosită o dronă UJ-22, care a decolat din Ucraina duminică după-amiază. Este cea mai modernă dronă ucraineană cu rază de acțiune de până la 800 de kilometri, scrie presa germană. Ținta ar fi fost un parc industrial construit lângă Moscova, la 500 de kilometri de Ucraina, unde Putin s-ar fi aflat într-o vizită, potrivit Bild.

 

„Săptămâna trecută, ofițerii noștri de informații au primit informații despre călătoria lui Putin în parcul industrial Rudnevo. În consecință, drona noastră kamikaze a decolat, a trecut de toate apărările antiaeriene ale Federației Ruse și s-a prăbușit nu departe de parcul industrial”, a afirmat un activist ucrainean care ar avea legături strânse cu serviciile de informații din Kiev.

 

Relatarea despre prăbușirea dronei, într-un sat din apropierea Mosocvei, a fost confirmaă și de media rusă, scenariul surprinzător fiind asocierea incidentului cu o tentivă de asasintre a lideruui rus.

 

Nu este clar dacă Putin a vrut să viziteze parcul industrial duminică sau doar luni - din motive de securitate, vizitele acestuia fiind efectuate cu o zi înainte de a fi anunțate.

 

Un alt expert ucrainean a comentat pentru Bild că "o lovitură de precizie împotriva șefului statului rus cu o dronă kamikaze este aproape imposibilă (...) dar chiar faptul că o astfel de dronă ar ajunge în apropiere este o palmă pentru dictatorul rus”.

 

Mai multe articole despre:
tentativa de asasinat putin drona kamikaze ucraina