MENIU

Vladimir Putin și Serghei Șoigu erau vizați de dronele care au atacat Moscova

Vladimir Putin și Serghei Șoigu (arhivă)

Dronele care au atacat Moscova marți dimineață ar fi căzut atât în apropierea reședinței lui Vladimir Putin, cât și în apropierea casei ministrului rus al Apărării Serghei Șoigu. Informația a fost lansată de organzația politică „Rusia Deschisă”, fondată de omul de afaceri rus din exil Mihail Hodorkovski.

„În Moscova, a fost vorba de cartierele prestigioase din sud-vest. În suburbiile Moscovei - autostrada Rublevskoye și suburbiile sale, unde locuiesc acoliții lui Putin: oligarhi și funcționari”, susține organizația, care a întocmit o hartă cu locurile în care au căzut dronele.

 

„Una dintre drone a căzut în satul Ilyinskoe - la doar 3 kilometri de reședința președintelui Putin din Novo-Ogarevo.

 

În apropiere locuiesc tatăl guvernatorului regiunii Moscova, senatorul Iury Vorobiev, dar și ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

 

"Drona se îndrepta spre satul Vlasikha - postul central de comandă al Forțelor de rachete strategice de acolo”, a arătat organizația Rusia Deschisă (Open Rusia) pe Telegram.

 

În 2017, organizația a fost catalogată ca fiind indezirabilă de către procurorul general al Rusiei, iar site-ul său a fost interzis. La mai 2021, Open Russia și-a încetat operațiunile pe teritoriul rusesc, de teama represaliilor împotriva membrilor săi. "Open Media" este acum cunoscută sub numele de "Mozhem Obyasnit".

 

Mai multe articole despre:
atac drone moscova putin soigu ucraina razboi