MENIU

Vladimir Putin preia conducerea în lupta Kremlinului împotriva rap-ului rusesc protestatar

Vladimir Putin

Președintele Rusiei Vladimir Putin a oferit oficialilor de la Kremlin directivele necesare în lupta împotriva muzicii rap, care a început să deranjeze vizibil regimul de la Moscova.

Vladimir Putin a subliniat că liderii culturali din Rusia trebuie să găsească o modalitate de a controla muzica rap, pentru a evita o ”degradare” a societății. El a spus că un astfel de control ar fi mai eficient decât simpla interzicere a muzicii. 

Putin a făcut referire la limbajul injurios din piesele rap, dar s-a declarat mai îngrijorat de referirile la droguri, care sunt unul dintre ”pilonii” muzicii respective, alături de sex și de proteste. 

Președintele a făcut această observație pe fondul tensiunii generate de interdicțiile aplicate de autorități mai multor artiști rap care deranjează regimul de la Kremlin.

Rapperul Husky, spre exemplu, a fost arestat pentru scurtă vreme, după ce a ales să susțină un concert ad-hoc, de pe acoperișul mașinii, în semn de protest față de interzicerea unui spectacol în Krasnodar.

Husky, destul de popular printre tinerii ruși, cântă printre altele despre sărăcie, corupție și brutalitatea poliției.

Arestarea sa a stârnit un scandal printre fani, iar autoritățile au decis să îl elibereze rapid, după intervenția administrației prezidențiale, sensibilă la rumoarea din societate.

Alți artiști, printre care rapperii Gone.Fludd și Allj sau trupa punk Friendzona și-au anulat concertele prin diferite orașe ale Rusiei, în urma presiunilor venite dinspre autorități.  

Mai multe articole despre:
Rusia Vladimir Putin rap