MENIU

Vladimir PUTIN merge până la capăt în războiul din Ucraina: A impus Legea marțială în cele 4 regiuni anexate - Ce urmează

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat public, la televiziunea de stat, că a introdus legea marțială în cele patru regiuni din Ucraina anexate în urmă cu o lună. 

Președintele Vladimir Putin a semnat miercuri un decret care impune legea marțială în patru noi regiuni ale țării: Este vorba de cele patru regiuni din Ucraina anexate ilegal la Federația Rusă la sfârșitul lunii septembrie: republicile separatiste proruse Donețk și Lugansk și regiunile Zaporojie și Herson.

Decretul a fost deja publicat, scrie agenția rusă de presă de stat TASS.

Introducerea Legii marțiale în cele 4 regiuni a fost făcută de președintele rus în condițiile în care Rusia nu controlează încă în totalitate niciuna dintre acestea și nici nu le-a trasat oficial granițele.

„Am semnat un decret privind introducerea legii marțiale în aceste patru entități constitutive ale Federației Ruse (DNR, LNR, regiunile Zaporojie și Herson, scrie TASS). Acesta va fi trimis imediat spre aprobare Consiliului Federației și Dumei de Stat, care vor fi informate despre decizie”, a declarat V. Putin, la o ședință a Consiliului de Securitate, susținută prin videoconferință.

Potrivit legii, președintele Federației Ruse trebuie să informeze imediat Consiliul Federației și Duma de Stat despre introducerea legii marțiale.

Ce urmează după introducerea Legii marțiale în cele 4 regiuni din Ucraina - Protecția integrității teritoriale

Putin nu a precizat însă ce măsuri vor fi luate în regiunile respective, însă Legea marțială impune un control foarte strict al locuitorilor din acele zone, fiind vorba de restricții de circulație, iar autoritatea ce guvernează local acele regiuni este militară.

Guvernul, ținând cont de propunerile Ministerului Apărării, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Situațiilor de Urgență, FSB, Garda Rusă și Direcția Principală pentru Programe Speciale a Președintelui Federației Ruse, a fost însărcinat să prezinte în termen de trei zile propuneri privind măsurile ce trebuie luate în teritoriile în care a fost introdusă legea marțială, mai notează TASS.

„Având în vedere că forța armată este folosită împotriva integrității teritoriale a Federației Ruse, în conformitate cu alin. 2 al articolului 87 din Constituția Federației Ruse și articolele 3 și 4 din Legea constituțională federală din 30 ianuarie 2002 nr. 1- „Despre legea marțială” decid: octombrie 2022 de la zero ore în teritoriile Republicii Populare Donețk, Republicii Populare Lugansk, regiunile Zaporojie și Herson, legea marțială”, se arată în textul decretului semnat de Putin.