MENIU

Vladimir Putin, întâlnire cu Recep Erdoğan. Președintele Turciei cere încetarea războiului - SURSE

Recep Erdoğan și Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Președintele rus, Vladimir Putin, a ajuns la Kazahstan pentru întâlnirea cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan. În cadrul acestei întâlniri, cei doi vor discuta despre o serie de aspecte legate de situația din Ucraina, precum și o propunere concretă de încetare a conflictului.

Între timp, Turcia a făcut deja un apel la pace, și de două ori a reunit pe teritoriul său reprezentanţi ruşi şi ucraineni pentru discuţii privind medierea conflictului.

Erdoğan s-a întâlnit cu Putin de trei ori în ultimele trei luni, dar de asemenea discută telefonic des și cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. 

Tensiunile dintre Occident şi Rusia în legătură cu invazia de şapte luni a Ucrainei continuă să crească, Moscova lansând luni atacuri cu rachete pe teritoriul Ucrainei ca răspuns la o explozie din weekend care a avariat grav un pod construit de Rusia spre Crimeea.
 
Turcia, care are relaţii strânse atât cu Moscova, cât şi cu Kievul, a fost văzută ca un potenţial mediator în conflict, iar în iulie a ajutat la medierea unui acord pentru exportul de cereale ucrainene blocate în porturile de la Marea Neagră. Erdoğan l-a îndemnat pe Putin să reducă tensiunile şi în septembrie a cerut Moscovei să acorde o nouă şansă negocierilor de pace.
 
Casa Albă a declarat duminică că ambele părţi trebuie să găsească o modalitate de a negocia un sfârşit al războiului.

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin razboi ucraina recep erdogan