MENIU

Vitali Klitciko îndeamnă la asistență umanitară pentru cetățenii din Kiev

Primarul Kiev-ului, Vitali Klitciko

Autoritățile de la Kiev au cerut tuturor celor care doresc și pot oferi asistență umanitară locuitorilor din Kiev să răspundă apelului primarului Klitciko.

Autoritățile au creat o platformă electronică prin care toți cei care au ocazia se pot alătura la eforturile de susținere a orașului. 

Anunțul a fost făcut chiar de către primarul Vitali Klitciko într-uun mesaj video postat pe Telegram .

„Am rezolvat problema asigurării armatei, acum trebuie să asigurăm rudele și prietenii acestora, rezidenți ai capitalei care au rămas acasă sau sunt în adăposturi”, a spus Klitschko.

Potrivit primarului, ajutorul trebuie asigurant în primul rând pentru bătrâni singuri, persoane cu dizabilități, mame cu copii mici.  Acestora le vor fi asigurate medicamente, hrană și cele de bază.

Klitciko a spus că, pentru a reumple fondul, a apelat deja la întreprinderi mari și mijlocii, organizații internaționale, parteneri străini ai Kievului și Ucrainei. Companiile au început deja să ajute, iar orașele europene și unele ucrainene trimit ajutor umanitar.

Autoritățile au creat o platformă electronică prin care toți cei care au ocazia se pot alătura pentru a soijini cu medicamente, alimente esențiale, servicii logistice; resurse umane (voluntari).

„Facem apel la toți cei care doresc și pot oferi asistență să răspundă. Trebuie să protejăm locuitorii din Kiev și să oferim ceea ce este necesar acestora, fiindcă au cea mai mare nevoie de ajutor astăzi”, a adăugat primarul.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi kiev primar kiev vitali Klitciko