MENIU

Violență extremă pe străzile din Paris: Proteste după atacul armat în care au fost uciși 3 kurzi - Poliția intervine cu gaze lacrimogene - VIDEO

Violență extremă pe străzile din Paris: Proteste după atacul armat în care au fost uciși 3 kurzi - Poliția intervine cu gaze lacrimogene

Violență extremă pe străzile din Paris vineri seară, după atacul armat în care au fost uciși trei kurzi. 

Sute de protestatari s-au luat la bătaie cu poliţiştii, în Paris, după atacul de vineri de la prânz, când un bărbat de 69 de ani a deschis focul într-o cafenea şi a ucis trei kurzi.

Protestatarii, furioşi că autorităţile franceze nu le acordă suficientă protecţie kurzilor, au început să arunce cu pietre, steaguri şi jaloane rutiere în forţele de ordine, potrivit Realitatea PLUS. 

Membrii centrului cultural Ahmed Kaya, vizați de atac, au scandat „începe din nou, nu ne protejați, ne ucid”. Cei trei kurzi au fost uciși în fața centrului.

Forțele de securitate intervin cu gaze lacrimogene.

În urma atacului armat, Guvernul de la Paris a cerut poliției să consolideze protecția centrelor  comunității kurde din țară în urma atacului mortal.

Procuratura a declarat că suspectul avea antecedente polițienești, inclusiv o arestare pentru atacarea migranților care locuiau în corturi în urmă cu un an, înainte de a adăuga că anchetatorii vor examina un „posibil element rasist” din spatele atacului.