MENIU

Viktor Ianukovici, uimit de "tăcerea" lui Putin: "Rusia trebuie şi e obligată să acţioneze"

<p>Viktor Ianukovici, instrumentul de manevră al lui Putin &icirc;n Ucraina?</p>

VIKTOR IANUKOVICI crede că Rusia este obligată să acţioneze, prin urmare se întreabă de ce preşedintele Vladimir Putin este atât de rezervat şi păstrează tăcerea. Declaraţia fostului preşedintel ucrainean a fost făcută în Rusia, în prima conferinţă de presă a lui VIKTOR IANUKOVICI de după fuga din Ucraina. 

VIKTOR IANUKOVICI s-a declarat vineri uimit de "tăcerea" preşedintelui Valdimir Putin şi i-a acuzat pe occidentali că sunt responsabili de tulburările şi victimele de la Kiev, relatează AFP.

"Rusia trebuie şi este obligată să acţioneze, iar cunoscând caracterul lui Vladimir Putin mă întreb de ce este atât de rezervat şi de ce păstrează tăcerea", a declarat el.

VIKTOR IANUKOVICI a apreciat, pe de altă parte, că tulburările şi victimele din Ucraina sunt "rezultatul politicii iresponsabile a Occidentului, care a dat dovadă de prea multă indulgenţă faţă de Maidan".

VIKTOR IANUKOVICI a mai afirmat vineri că tensiunile din Crimeea sunt o "reacţie naturală" faţă de o "uzurpare a puterii" şi o "lovitură de stat a unor bandiţi", îndemnând la menţinerea republicii autonome Crimeea în Ucraina, relatează AFP.
"Tot ceea ce se întâmplă în Crimeea este o reacţie absolut naturală la o lovitură de stat a unor bandiţi, la Kiev o mână de radicali a uzurpat puterea", a declarat el într-o conferinţă de presă la Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, îndemnând Crimeea să rămână în cadrul Ucrainei.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina Viktor Ianukovici Vladimir Putin